Geschiedenis


Jannink Beton is een familiebedrijf dat in 1925 door Herman Jannink werd opgericht nadat hij een pannenmachine had ontwikkeld.
Met deze pannenmachine kon hij op efficiënte wijze dakpannen maken en kreeg hiermee steeds meer opdrachten van aannemers en particulieren.

Na de oorlog werden er erg veel kippenschuren gebouwd en richtte Herman en inmiddels samen met zijn zoon Johan zich meer op het produceren van betonpalen en betonplaten. Van het een kwam het ander waarna het bedrijf in de jaren zestig en zeventig ook drijfmestroosters ging maken voor varkens en rundveestallen.

Halverwege de jaren tachtig kwam er vanuit de bouwbedrijven steeds meer vraag naar betonnen dorpels en andere betonproducten voor de woningbouw en is Johan Jannink zich daar mee op gaan richten.

Huidige eigenaar Marco Jannink is sinds 1987 werkzaam binnen het bedrijf. Mede dankzij zijn innovatie en kijk op de bouwwereld is Jannink Beton zoals het nu is. Samen met zijn vrouw Sabine runnen ze nu het bedrijf, die sinds 2017 aan de Wetering 7 in Wierden gevestigd is.